Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

“Ātruma Cilts” pirmizrāde filmai “RUSH”!

Benzīngalvu šī gada gaidītākā filma ir režisora Rona Hovarda nesen tapusī kinolente “Rush” ar latviskoto nosaukumu “Sacīkste”. Stāsta pamatā ir 1976.gada Formula 1 sezona un cīņa starp talantīgajiem un pasaules čempionāta titula alkstošajiem braucējiem Nikiju Laudu un Džeimsu Hantu. Filmā “Rush” jeb “Sacīkste” tiek atspoguļota arī traģiskā Laudas avārija, kurā viņš par mata tiesu izglābās no nāves, taču guva plašus ķermeņa apdegumus. Kinolentē atainotas ne tikai 76.gada F1 sacīkstes un abu pilotu cīņas, bet arī viņu dažādie raksturi. Ja Nikijs Lauda bija tehniski zinošs, acīgs uz sīkumiem un izklaidējās tikai retu reizi, tad Džeims Hunts cigaretes, alkoholu, sievietes un ballītes mīlēja tikpat ļoti cik piedalīšanos sacīkstēs.

Rush-Movie-1280x960

Latvijā filma “Rush” jeb “Sacīkste” tiks rādīta no 29. novembra, taču dažiem autosportistiem, sacensību rīkotājiem un kaislīgākajiem sacīkšu faniem filmu jau izdevies noskatīties. Ātruma Cilts komanda kopā ar kinolentes izplatītājiem Latvijā “Latvian Theatrical Dustribution” rīkoja filmas “Rush” jeb “Sacīkste” pirmizrādi. Visi kā viens režisora Rona Hovarda jauno veikumu skatījās ar aizrautību. Pat tie, kuri zināja visus 76.gada notikumus. Filmu par labu atzinuši gan jomas speciālisti, gan tie, kam par sacensībām ir mazs vai nekāds priekštats.

Haralds Šlēgelmilhs: “Līdz šim vienīgā filma par sacīkšu tēmu, kuru atzinu, bija dokumentālā filma par Sennu. Tagad varu ieteikt arī “Rush” jeb “Sacīkste”. Man filma patika, komanda pacentusies, viss ir tuvu reālajiem faktiem un notikumiem. Interesanta un aizraujoša. 

Sanita Pelēķe raidījuma “Ātruma Cilts” veidotāja: “Salīdzinot ar citām benzīngalvu kinolentām, šī tomēr ir diezgan precīza un ļoti tuvu reālajiem notikumiem. Visvairāk priecē nesabojātā sacensību atspoguļošana, jo līdz šim benzīngalvu filmās redzēti dažnedažādie brīnumi. Šajā mākslas darbā neliks vilties ne operatoru, ne režisora, ne scenārija autora un pat ne aktieru darbs. Komanda ir labi pastrādājusi, un mums ir jauna filma, kuru ierindot sarakstā – obligāti jānoskatās!”

IMG_3933

IMG_3947 IMG_3952 IMG_3991

IMG_4004 IMG_4025 IMG_4035 IMG_4038

IMG_4049 IMG_4054 IMG_4073 IMG_4076

Pievieno komentāru