Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 25. jūlijs 2012

Pirms LTV7 sākas olimpiskās kaislības, Ātruma ciltī daži stāsti par sporta veidiem, ko darbina ne tikai muskuļu, bet motora spēks.
Aizvadītajā nedēļas nogalē uz autostrādes viaduktiem Palangas tuvumā notika Lietuvas 1000 km izturības sacensības. Īss ieskats, kā tajās veicās latviešu komandām. Un, protams, atgādinājums – 1. septembrī 1000 km sacensības arī pie mums – Biķernieku trasē.
Pēc tam Sanitu izvizina ar melnu un mirdzošu 1947. gada Lincoln Continental. Turklāt šis auto nav restaurēts – labā formā tas kāda amerikāņa šķūnītī saglabājiem no tālajiem 40. gadiem.
Vēl kāds stāsts arī par Formulu 1. Šoreiz īsa pamācība par to, kā kļūt par Mercedes AMG Petronas komandas darbinieku. Svarīgs priekšnoteikums – tev jābūt jaunam un talantīgam studentam.
Bet noslēgumā nopietna saruna ar rallistu Māri Neikšānu. Vai Latvijas čempions kartingā, rallijkrosā, autokrosā un rallijā grasās pamest autosportu? Vai LMT komanda turpmāk iztiks bez Māra un viņš veidos jaunu rallija komandu? Vai viņš sastrīdējies ar savu brāli Andi? Un galu galā – kā pēc kārtējā rallija posma izcēlās kautiņš naksnīgajā Liepājā?

Pievieno komentāru