Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 11. jūlijs 2012

Ātruma cilti sāksim ar pāris motorizētiem jaunumiem, kas notikuši aizvadītajā nedēļā. Autošosejas braucējs Jānis Horeliks devās Maskavas virzienā, lai piedalītos Krievijas autošosejas čempionāta posmā, bet antīko spēkratu parāde “Retromance” gluži raitā gaitā – uz Tukumu pēc smukuma.
Pēc tam uzzināsiet, kas ir Red Bull Kart Fight, kāpēc un kādā veidā tajā piedalīties.
Bet Sanita paviesosies pie slavenā motokrosista Matīsa Karro. Šoreiz intervija diemžēl nenotiek trases malā, bet gan mīkstā dīvānā – Matīss mājās cītīgi atgūstas pēc nopietnas traumas, tomēr nedēļas nogalē skatītāja lomā gatavojas piedalīties Pasaules motokrosa čempionāta posmā Ķegumā un jau pēc pāris mēnešiem atkal solās kāpt uz sava zelta zirga.
Raidījuma otrajā daļā – svinīgi un sportiski notikumi Biķernieku trasē. Par Rīgas Motormuzeja kausu cīnās Dzintara Volgas un žiguļi, bet pirms tam tiek atklāta renovētā un modernizētā trases starta ēka.
Ātruma cilts turpina sekot arī Red Bull Stratos projektam, kurā plānots uzstādīt četrus pasaules rekordus, lēcienā no stratosfēras augstumiem pārspējot skaņas ātrumu. Sarežģītais projekts beidzot tuvojas finišam – Fēliksa Baumgartnera lēciens notiks jau šogad.
Bet noslēgumā – darām blēņas. Pie ezera karstā vasaras dienā satikušās četras meitenes – Sanita un trīs jaunas motoru sporta lēdijas. Viņām līdzi sīciņš bērnu velosipēds, pudele ūdens, glāze un konusi trases nospraušanai. Protams, meitenes nevarēs atturēties pablēņoties ar hronometru!

Pievieno komentāru