Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 4. jūlijs 2012

Šonedēļ Ātruma ciltī Sanita pamatīgi pētījusi, taujājusi un eksperimentējusi, lai noskaidrotu, kura ir visērtākā un kvalitatīvākā “onboard” kamera, ko ievietot savā sacīkšu auto vai arī, ja šāda spēkrata jums vēl nav – piestiprināt skrituļdēlim, laivai vai pat kotlešu cepamajai lāpstiņai.

Pēc tam – pedāļu minēju svētki, šoreiz Kamparkalnā pie Talsiem. TREK MTB maratona rūdītajiem vīriem un sievām nācās kārtīgi pasvīst, jo trase sarežģīta un sacensību seriāls jau pāri pusei. Bet Sanita šoreiz pievērsusies mazajiem riteņbraucējiem. TREK MTB maratonā bērnu ieskaitē piedalās pat tādi ķipari, kas gluži nesen iemācījušies staigāt. Kas liek viņiem tik cītīgi mīt pedāļus?

Tad Iedo’ izbraukt! Visi šīs rubrikas 4. sezonas dalībnieki jau finišējuši, tāpēc laiks atskatīties uz spicākajiem vārdiem un asākajiem līkumiem, kas mesti Biķernieku kartinga trasē.

Bet noslēgumā – ko benzīngalvām pasākt nākamajā nedēļas nogalē. Supersprints Rullītī? Folkreiss Brengulī? Vai vēsturisko spēkratu sacensības Biķerniekos?

Pievieno komentāru