Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 13. jūnijs 2012

Šonedēļ Ātruma ciltī dažnedažādi braucamrīki – sākot no 1893. gada velosipēda līdz jaunākajam DTM modelim.
Sākam ar velosipēdiem, kas pieraduši doties neceļos. Apes motokrosa trasē un tuvējos Igaunijas pierobežas ceļos, takās un dumbrājos norisinās TREK MTB maratona 3. posms. Šoreiz Sanita izaicina rīkotājus un braucējus piedalīties improvizētā totalizatorā un jau sezonas vidū prognozēt sezonas kopvērtējumu.
Pēc tam – centīgi puikas, kas lieliem soļiem dodas iekšā īstenā autosporta dzīvē. Sporta kompleksā “333” notiek OKartes Autosporta Akadēmijas 2012. gada pirmā atlases kārta. Autosporta “zaļajiem gurķiem” jāvalda spēkrati trases līkumos un vēl prasmīgāk jālīkumo starp žurnālistu izliktajiem slazdiem mediju testā.
Tad – neliels, taču neparasti jaudīgs ieskats Madonas rallijā.
Bet raidījuma otrajā daļā Sanita turpina ēverģēlības Rīgas Motormuzejā. Kā viņas dienišķais velosipēds kļuva par jaunākās muzeja ekspozīcijas sastāvdaļu, uzzināsiet Ātruma ciltī.
Pēc tam slavenais Deivids Kulthārds laipni izrāda sava 2012. gada DTM automobiļa jauninājumus. Bet noslēgumā Sanita atgādina, kādas motoru sporta sacensības nedrīkst nogulēt šajā nedēļas nogalē.

Pievieno komentāru