Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

M.Steinerts: “Lai uzvarētu motoru sporta sacensībās, vajadzīga arī veiksme!”

Amerikā, Ņūorleānā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā kartingā “Rotax Grand Finals”, Latvijas sportists Mārtiņš Steinerts DD2 klasē izcīnījis 19.vietu.

No Amerikas, kur notikusi Pasaules kausa izcīņa kartingā “Rotax Grand Finals”, atgriezies autosportists Mārtiņš Steinerts. Puisis Latvijas godu aizstāvējis DD2 klasē, kurā kopā ar viņu par uzvaru sacentās vairāk kā 70 citu valstu kartinga čempioni. “Konkurence DD2 klasē ar katru gadu kļūst lielāka. Uz starta stājas arvien spēcīgāki un spēcīgāki sportisti. Ja pirms dažiem gadiem šajā klasē bija aptuveni desmit labu braucēju, tad tagad jau vairāk kā 30. Zinot šo faktu, arī es katru gadu trenējos vēl vairāk un, aizlidojot uz Ameriku, biju gatavs finišēt pirmajā desmitniekā!” stāsta Mārtiņš Steinerts.

Pirmajās sacensību dienās dalībnieki aizvadīja treniņus, kvalifikāciju un “Heat” braucienus. Lai arī treniņos un kvalifikācijā Mārtiņam izdevās uzrādīt labus rezultātus, pirmais “Heat” brauciens bija neveiksmīgs. Steinerts, veicot apdzīšanu, nesadalīja trasi ar konkurentu, sagriezās un apstājās trases vidū. Jau nākamajā brīdī Steinerta kartingā ietriecās cits dalībnieks, nācās izstāties. “Pēc avārijas šķita, ka sacensības beigušās. Kartings bija sasists, rāmis salocīts. Griezāmies pie kartu ražotājrūpnīcas speciālistiem, kuri palīdzēja kartingu sataisīt tā, lai varu vismaz startēt,” pārdomās dalās Steinerts.

Lai arī ar saliektu kartingu izcilus rezultātus uzrādīt nav iespējams, otrais “Heat” brauciens Mārtiņam veiksmīgs. Viņš finišēja vienpadsmitais. Trešajā, noslēdzošajā “Heat” braucienā Mārtiņš Steinerts finišēja četrpadsmitais.

Saskaitot visu “Heat” braucienu punktus, Mārtiņš Steinerts no 72 braucējiem DD2 klasē ierindojās 35.vietā. Diemžēl tas bija par maz, lai uzreiz tiktu finālā. Mārtiņam jāstartē otrās iespējas braucienā, no kura uz finālu tiek tikai seši ātrākie. Otrās iespējas braucienā Mārtiņu piemeklē kārtējā neveiksme. Amerikas braucējs veic falšstartu un ietriecas stāvošajā Steinerta kartingā. Apskatot kartu, viss šķiet kārtībā, un tiek dots atkārtots starts. Mārtiņš Steinerts finišē piektais un ir iekļauts pirmo 34 finālistu skaitā.

Vispirms pusfināla brauciens, lai noskaidrotu starta pozīcijas finālā. Starts veiksmīgs, taču pēc desmit apļiem tiek konstatēts – pie sadursmes apdzīšanas manervrā sabojāts riepas ventilis.No esošas 20 vietas nākas izstāties, jo viena no priekšējām riepām nolaidusi gaisu.

Fināls sākas no 27. starta vietas, kur Mārtiņš veiksmīgi sasniedz finišu un izcīna 19.vietu! Mārtiņš Steinerts: “Lai uzvarētu motoru sporta sacensībās, vajadzīga arī veiksme! Tās šoreiz man ļoti pietrūka. Pēc daudzajām un dažādajām ķibelēm esmu apmierināts ar izcīnīto 19.vietu, jo sacensības varēja beigties jau pēc pirmā “Heat” brauciena. Tagad jāturpina trenēties, lai nākamgad varu startēt Eiropas čempionāta DD2 klasē, kā arī Latvijas un Baltijas sacensībās.

Pievieno komentāru