Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Sākot ar 2014.g., Caterham F1 komandas formulas brauks ar Renault Energy F1 dzinējiem!

Renault Sport F1 un Caterham F1 komanda ar prieku apstiprina ziņas, ka to savienība Starptautiskās Automobiļu Federācijas (FIA) Pirmās formulas (Formula 1) Pasaules čempionātā turpināsies nākamos trīs gadus. Sākot ar nākamo gadu, Caterham F1 būs aprīkota ar Renault Energy F1, līderi elektrostaciju jomā, kas veidots atbilstoši radikālajiem jaunajiem 2014.gada tehniskajiem noteikumiem. Energy F1 apvieno V6 tiešās iesmidzināšanas turbo iekšdedzes dzinēju ar divām motora ģeneratora vienībām, kas apvieno izplūdes gāzēs un bremzēs izkliedēto enerģiju, kā arī izmanto gan elektrisko, gan mehānisko dzinējspēku. Apvienojoties savā darbībā, enerģijas sistēmas un dzinējs radīs vairāk dzinējspēka nekā patlaban izmantotie V8 dzinēji, vienlaicīgi ietaupot 35% enerģijas, kas iespējams, pateicoties tehniskajiem un uz sacensību sportisko pusi attiecināmajiem noteikumiem, kuri sacīkstes laikā paredz degvielas plūsmas ierobežojumu 100kg/h un kā maksimālo izmantotās degvielas daudzumu pieļauj 100kg.

9888627995_9ac71e696d

Anglo-Malaizijas komanda un franču ražotājs savu sadarbību uzsāka 2011.gadā, kad gan šajā, gan sekojošajās Starptautiskās Automobiļu Federācijas (FIA) Formula 1 Pasaules čempionāta sezonās komandas formulās tika izmantoti Renault RS27 V8 dzinēji. Žans-Mišels Žalinjē (Jean-Michel Jalinier), Renault F1 sporta prezidents un ģenerāldirektors, komentēja: „Pēdējos trīs gados esam pieredzējuši, kā Caterham komanda nobriest – gan apdzīvojot jaunas iespaidīgas telpas, gan nodrošinot stabilu tehnisko struktūru. Jaunie tehniskie noteikumi ir liels izaicinājums, taču līdz ar pārmaiņām nāk arī iespējas, un nākamais gads ir komandas lielā iespēja savos nākotnes plānos noteikt nākamos mērķus. Jau no pašiem pirmsākumiem mūsu sadarbība ir balstījusies uz prātu un apdomu, tādēļ ir tikai dabiski, ka vēlamies pieredzēt to nesam augļus. Esam patiesi apmierināti ar kvalitāti un darbības pamatīgumu, kāds vērojams komandās, kurām piegādāsim savus dzinējus, un ar nepacietību gaidām, kad nākamajā gadā trasē parādīsies pirmās paaudzes formulas, kuras būs aprīkotas ar Energy F1 dzinējiem.”

Kirils Abitebuls (Cyril Abiteboul) Caterham F1 komandas vadītājs, piebilda: „Šis paziņojums mūsu F1 komandai acīmredzami ir labas vēstis, un tas atspoguļo, cik ciešas saites kopš 2011.gada izveidojušās starp abiem uzņēmumiem, īpaši izceļot automašīnu projektu, ko uzsākām 2012.gadā, sadarbojoties Caterham un Alpine, un kas patlaban atrodas progresīvā tā izstrādes stadijā.” „2014.gada sezona ir jaunas ēras vēstnesis F1 sportā. Šajā sezonā F1 pievienosies tehniskajiem jauninājumiem, kas valda automobiļu industrijā, un tieši Renault ir līderis šo jaunumu radīšanā.

Kad 2011.gadā iesākās mūsu sadarbība, uz mums kā jaunu komandu lielu iespaidu atstāja tas, ka, pateicoties sadarbībai, mūsu darbā bija neskaitāmi ieguvumi. Un kopš tā laika mēs nerimstoši cenšamies, lai šādu ieguvumu būtu aizvien vairāk. Ņemot vērā mūsu komandas vecumu un statusu, esam priecīgi, ka Renault Sport F1 ir pielāgojuši savu darbību mūsu izmēram un optimizējuši mūsu integrāciju, nodrošinot pastiprinātu sadarbību tehniskajā plāksnē. Mūsu sadarbība ir atklāta un godīga, tās uzdevums ir palīdzēt Caterham F1 komandai sasniegt tās īstermiņa mērķi – izveidoties kā nozīmīgai F1 vienībai, un palīdzēt Renault iegūt pelnīto atzinību par tās tehniskajiem sasniegumiem,” uzsver Kirils Abitebuls.

„Tas, ka mūsu sadarbība ir tik pamatīga, 2014.gadā noteikti atmaksāsies, palīdzot mums ātri un efektīvi tikt galā ar jaunajiem noteikumiem, palīdzot mums turpināt savu izaugsmi 2014.gada ietvaros un arī turpmāk,” norāda Žans-Mišels Žalinjē.

Pievieno komentāru