Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Rīgas Motormuzejs strādās arī Lieldienās!

Rīgas Motormuzejs un tā filiāle Bauskā pirmo reizi būs atvērta visas Lieldienu brīvdienās no plkst. 10:00 līdz plkst. 18:00. Rīgas Motormuzejā Lieldienu brīvdienās norisināsies dažādas aktivitātes visai ģimenei. No 29. marta līdz 1. aprīlim, muzeja apmeklētājiem būs iespēja piedalīties orientēšanās spēlē „Lieldienu zaķim pa pēdām”, kas seno spēkratu apskati, īpaši mazajiem apmeklētājiem, padarīs vēl aizraujošāku. Turklāt, 1. aprīlī no plkst. 13:00 līdz plkst. 17:00 bērniem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās – seju apgleznošanā, Lieldienu dekorāciju izgatavošanā kā arī balonu zvēriņu locīšanā. Dalība radošajās darbnīcās un orientēšanās spēlē būs bezmaksas, jāiegādājas vienīgi muzeja ieejas biļetes.

Otrs iemesls, kāpēc  Lieldienu brīvdienās vajadzētu doties  uz Rīgas Motormuzeju, ir pēdējā pirmsrekonstrukcijas izstāde „Lielā pārvākšanās jeb Jurģi Rīgas Motormuzejā”. Patlaban par lielu izstāžu zāli ir pārvērsts  viss muzejs, jo ar neredzētiem eksponātiem ir papildinātas vairākas  no muzeja kolekcijām.

Kā izstādes rozīnītes jāmin – PSKP ģenerālsekretāra Leonīda Brežņeva Mercedes Benz 280 SEL (1980), Cadillac Fleetwood (vēsturisks limuzīns, kas 70-tajos gados kalpojis ASV vēstniecībai Maskavā), Padomju Savienībā ražoti un reti sastopami auto – Moskvič 434 kravas furgons (1973) un restaurācijas darbu procesā esošais GAZ 11-73 (1941). Īpašs pārsteigums būs vairāki pilnīgi jauni, vēl nekad nelietoti automobiļi un motocikli (ZAZ 965 MSMZJAWA 638Vjatka Elektron u.c.)!

Tas viss, muzejā vienkopus būs apskatāms tikai līdz 15.aprīlim. 

RMM ēkas rekonstrukciju plānots uzsākt aprīļa beigās, paredzēts, ka muzejs apmeklētājiem durvis varētu pilnībā atkal vērt pēc aptuveni pusotra gada. Šajā laikā seno spēkratu ekspozīcija būs izvietota pagaidu telpās, par ko tiks sniegta atsevišķa informācija.

Pievieno komentāru