Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Kurš apskādēja “Ātruma Cilts” auto?

Trešdienas, 13.februāra, raidījumā “Ātruma cilts” par ralliju, folkreisu, lidmašīnām, Anda Neikšāna mācekļiem un dziedošo Samantu Tīnu. Tas viss pārdomātā motoru sporta kokteilī iegriezīsies plkst. 20:50 LTV7.

Sāksim ar ziņām no motoru sporta pasaules. Jau nākamās nedēļas nogalē 23. un 24.februārī starp Api un Gulbeni vizināsies Rallijas SARMA. Zināms, ka startēs vismaz viena WRC rallija mašīna. Vairāk par ralliju šeit http://www.autorally.lv/ Būs folkreisa rezultāti, stāsts par to, kurš pirmais finišēja WRC 2.posmā, un par lidmašīnu, ko nesen iegādājies F1 pilots Luis Hamiltons.

Kas kopīgs A.Neikšānam, R.Jaunzemam un J.Naglim Junioram? Rallijs. Viennozīmīgi. Abu jauniešu mašīnu būvējis Andis un pats pašlaik arī kļuvis par “rallija tēvu” viņiem, trenējot un sniedzot padomus. Mašīna arī ar pieredzi – Andis to agrāk izmantoja treniņbrauciniem.

Jūsu uzmanībai MEHĀNISKAIS JAUTĀJUMS. Sanita Pelēķe noskaidros, kas tās par lapiņām, ko stūrmanis rallija laikā atdod tiesnešiem kātrā no kontrolpunktiem?

Mmmmm… Desertā Samanta Tīna iekš “Iedo’ izbraukt!” Ko tur slēpt – viņa arī tā, kura Biķernieku trasē apskādēja “Ātruma cilts” KIA. Gribi redzēt, kā tas notika? Skaties raidījumu!

Pievieno komentāru