Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 24. oktobris 2012

Šoreiz raidījums sola pavisam negaidītu pārsteigumu – tapusi “Ātruma cilts” himna. Tās autori – labākie bītbokseri šajā pasaules malā – grupa PeR. Ātruma cilts skatītāji būs pirmie, kas uzzinās – kas mūziķus saista ar ātrumu un Ātruma cilti, kā tapusi dziesma un pēc kā tā izklausās?

Pēc tam – leģendārais “KRASTIN auto” beidzot Rīgā. Sanita noskaidro latvieša būvētā, unikālā auto gaitas Amerikas plašumos un ir klāt brīdī, kad tas tiek atklāts ļaužu apskatei Rīgas Motormuzejā.

Noslēgumā – OKartes Autosporta Akadēmijas sezona ir galā. Lai dzīvo Autosporta Akadēmija! Ātruma cilts aicinājusi uz sarunu šīs sezonas uzvarētāju Emīlu Blūmu, kurš atklāj savu spēcīgāko ieroci – tā ir mērķtiecība. Bet Autosporta Akadēmijas rīkotāji stāsta par košzaļās Ford Fiesta R2 komandas gaitām jaunajā rallija čempionāta sezonā un tālākajiem Akadēmijas plāniem.

Bet raidījumu sāksim ar kodolīgām ziņām no motoru sporta sacensībām un aizkulisēm. Mūsu rallijkrosa braucēji triumfē Čehijā. Kāpēc Mihaels Šūmahers atkal pamet Formulu 1? Arēna Rīga gaida frīstaila motokrosa meistarus. Un – kā izskatās arābu drifts?

Pievieno komentāru