Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 17. oktobris 2012

Šonedēļ visas pasaules un arī Ātruma cilts uzmanības lokā Fēlikss Baumgartners un viņa lēciens no stratosfēras augstumiem. Sanita atgādina Red Bull Stratos projekta vēsturi un stāsta par Fēliksa rekordlēcienu aizvadītajā svētdienā. Turklāt Ātruma cilts acu priekšā zīmēšanas stundā Fēliksu zīmē pulciņš Latvijas pirmklasnieku. Izrādās, Stratos projekts šobrīd ir precīzi šo jauniešu vecumā.

Arī raidījuma otrajā daļā kāds drosmīgs un uzņēmīgs puisis tepat – no Latvijas. Kamēr citi mežā lasa sēnes, ogo vai vienkārši elpo svaigu gaisu, viņš tur iekārtojis MTB frīstaila trasi un trenējas, lai sasniegtu pasaules līmeni šajā ekstrēmajā sporta veidā. Ātruma cilts iepazīstina ar MTB frīstaila meistaru Māri Orniņu.

Pēc tam atgādinājums visiem tiem, kas īsti nezina, pa kādu segumu traucas rallija braucēji. Grunts vai grants? Ar šo jautājumu Sanita devās gan pie autosportistiem, gan zinātniekiem ceļu būves jomā.

Noslēgumā labas ziņas motoru sporta faniem Latvijā. Oficiāli apstiprināts – februāra sākumā Kurzemes ceļos notiks Intercontinental Rally Challenge posms, ko translēs Eurosport kanālā visā pasaulē.

Bet raidījumu iesāksim ar īsām un ātrām ziņām – Formulā 1 līderos Sebastians Fetels; mūsu šosejnieks Jānis Horeliks noslēdzis sezonu Krievijas čempionātā; Rīgas Motormuzejā jau pēc pāris dienām varēs aplūkot latvieša konstruēto “Krastin auto”, kas gadu desmitiem bija pazudis Amerikas plašumos; kas notiek, kad bremzes vairs nemaz netur; un – riepu centrs R1 iesaka ziemas gaidīšanu sākt ar drošu riepu komplektu.

Pievieno komentāru