Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 3. oktobris 2012

Ātruma cilti sākam ar īsām, bet karstām ziņām no dažādām pasaules malām. Itālijā, Moncas trasē, atgriešanos pie formulas stūres ar atzīstamu sniegumu veicis Haralds Šlēgelmilhs. Beļģijā motobraucēju “olimpiskajās spēlēs” – Nāciju motokrosā – Latvija izcīnījusi augsto 14. vietu. Bet tepat, Jūrmalas puses ceļos, motori rūca Rallijā Latvija 2012.

Pēc tam – rudens ir arī OKartes Autosporta Akadēmijas ražas laiks. Ar pēdējo sacensību posmu Jūrmalā noslēgusies 2012. gada sezona un noskaidrots uzvarētājs, kurš nākamgad iegūs pilota vietu OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandā.

Bet Pauls Timrots devies uz izstādes atklāšanu Rīgas Motormuzejā. Pie muzeja pieturējis Mercedes-Benz ugunsdzēsēju auto. Uguns ar to netiek dzēsta jau labu laiku, toties auto pabijis teju visās pasaules malās. Pasaules apceļotājs Valdis Brants un viņa biedri Motormuzejā izstādījuši savu neticamo ceļojumu fotogrāfijas.

Raidījuma otrā daļa veltīta Red Bull Stratos projektam. Gudri un drosmīgi vīri strādā jau gadiem ilgi, lai pilots Fēlikss Baumgartners varētu veikt lēcienu no stratosfēras augstumiem, pārspēt vairākus pasaules rekordus un sniegt materiālu jauniem zinātniskiem atklājumiem. Ātruma cilts atskatīsies uz projekta norises gaitu un gaidīs, jo starts paredzēts jau 8. oktobrī.

Pievieno komentāru