Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 26. septembris 2012

Sākam ar gluži karstu ziņu – mūsu Reinis Nitišs izcīnījis augstu vietu Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā Somijā, bet garāks stāsts par mūsējo gaitām ziemeļu zemē sekos nākamajā raidījumā.
Pēc tam Haralds Šlēgelmilhs, kurš jau šajā nedēļas nogalē sēdīsies pie F2 stūres, rīko kartinga izturības sacīkstes un saka paldies visiem, kas, piedaloties tajās, atbalsta viņa startu Moncā. Bet no F2 līdz F1 vairs itin nemaz nav tālu.
Tāpēc turpinājumā stāsts tieši no Formula 1 aizkulisēm. Austrāliešu F1 pilots Marks Vēbers un viņa komanda rīkoja konkursu, lai radītu jaunu sacīkšu ķiveres dizainu. Kurš uzvarēja un kādu galvassegu turpmāk sacensībās valkās Marks Vēbers, redzēsiet Ātruma ciltī.
Bet pēc tam vēl kāda formula – Estonia 21, kas aplūkojama Rīgas Motormuzeja sporta tehnikas ēkā, salikta paša braucēja rokām un jau izbraukusi pirmos apļus pa Biķernieku trasi.
Bet noslēgumā saruna ar šīs sezonas Latvijas čempionāta un Superkausa seriāla uzvarētāju – jauno motokrosistu Dāvi Līvu.

Pievieno komentāru