Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Āturma Cilts. 12. septembris 2012

Šoreiz Ātruma cilts pirmā daļa veltīta asfaltēta seguma cienītājiem, precīzo trajektoriju vilcējiem un riepu svilinātājiem.
Sākam ar 1000 km Grand Prix Riga apskatu – kurš izturēja līdz galam, kurš palika trases malā un kādas cīņas ar konkurentiem un tehniku notika boksos.
Pēc tam – tā pati trase, bet cita nedēļas nogale. Biķernieku trases starta/finiša taisnē šobrīd daudz darba apkopējai – uz asfalta uzdarbojušies “saulīšu” zīmētāji. Jeb – kā Biķerniekos tika uzstādīts pasaules rekords driftā.
Tad pārcelsimies uz sporta kompleksu “333”. Tur Haralds Šlēgelmilhs un viņa biedri rūpīgi trenē nākamos autosportistus – sezonu noslēgusi 333 kartinga skola. Nākampavasar laipni lūgti jauni audzēkņi!
Bet raidījuma otrajā daļā stāsts par lidojošiem močiem un to, kā RedBull X-Fighters frīstaila motokrosistiem veicies desmit gadu garumā.
Noslēgumā ieskats siltākajā aizvadītās vasaras nedēļā – pie ezera Biķernieku trases malā izklaidējas trīs motoru sporta meitenes.

Pievieno komentāru