Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 29. augusts 2012

Ātruma cilts, tāpat kā visi šosejas fani Latvijā un kaimiņos, šonedēļ gatavojas 1000km Grand Prix, kas Biķerniekos notiks jau šajā nedēļas nogalē. Tāpēc šoreiz informācija, kādas riepas labāk izvēlēties, lai pieveiktu visus 1000 kilometrus, turklāt – ātri.

Pēc tam atskats uz RedBull Kart Fight noslēguma sacensībām Latvijā. Kā trasē gāja slavenībām? Kas notika, kad kartingos sēdās mediju pārstāvji? Un galu galā – kurš izcīnīja ceļazīmi un godu pārstāvēt Latviju lielajās RedBull Kart Fight sacīkstēs.

Pēc tam – jaunumi no Rīgas Motormuzeja. Pagājušajā nedēļā lieli vīri tur atgriezās bērnībā un izrādīja savus auto, lidmašīnu, kara tehnikas un citu braucamrīku modelīšus. Bet līdz ar jaunā mācību gada sākumu Motormuzejs īpaši sirsnīgi gaidīs skolēnus, viņiem sarūpētas dažādas nodarbes un izklaides.

Raidījuma otrajā daļā iejutīsimies Mistera Bīna lomā un braukāsim ar mazajiem, jautrajiem un žiperīgajiem britu vāģīšiem – MINI. Tie no visas Baltijas un tālākām zemēm nesen bija “salidojuši” Rīgā.

Pēc piedzīvojumiem un grūtībām pilnā sacensību seriāla visas vasaras garumā noslēdzies TREK MTB maratona pēdējais posms un noskaidroti kopvērtējuma uzvarētāji. Ar pedāļu minēju sezonas beigām Siguldas apkārtnē noslēgsies arī šīs nedēļas Ātruma cilts.

Pievieno komentāru