Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 18. jūlijs 2012

Parasti zirgi ir graciozi un lielākoties visai miermīlīgi zālēdāji. Bet Ātruma ciltī šonedēļ rūks īsti dzelzs rumaki – Ķeguma mototrasē “Zelta zirgs” aizvadītajā nedēļas nogalē notika Pasaules motokrosa čempionāta posms. Kurš pirmais? Kurš palika nopakaļ? Un kāpēc šoreiz tik maz pašmāju motobraucēju?

Raidījuma otrajā daļā Ķeguma zelta zirgu brālēnus superbaikus dīdīs Latvijas labākais stantraideris Jānis Rozītis. Viņš ar savu komandu nesen izmetis nelielu loku pa Krievzemi, lai rādītu paraugdemonstrējumus Novosibirskā, piedalītos čempionāta posmā Maskavā un pa ceļam apciemotu Krievijas latviešus Bobrovkas ciematā dziļi Sibīrijā.

Bet vēl pirms tam stāsts par ko īpaši elegantu – britu autobūves leģendu “Rolls-Royce”. Ātruma cilts izpētīja rolsroisu pirmsākumus un bija klāt, kad šie vēsturiskie, dārgie un ekselentie auto viesojās tepat, Rīgā.

Noslēgumā – darām blēņas! Mēles izlocīs jaunie un talantīgie motoru sportisti – kartingists Henrijs Grūbe, rallists Valts Zvaigzne un motokrosists Matīss Karro. Pie savu braucamrīku stūres viņi jūtas kā karaļi, bet Ātruma cilts nolēma pārbaudīt, kā šiem jauniešiem veiktos ar mikrofonu rokā mūzikas žanrā ar nosaukumu – beatbox. Palīgā aicinājām šīs jomas ekspertu – Edmundu no grupas PeR.

 

Pievieno komentāru