Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 27. jūnijs 2012

āņos motoru sportistiem parasti brīvdienas, bet Ātruma ciltī motori tik un tā rūc.
Iesākumā gan kāds mierīgāks stāsts – svētku gaisotnē Bauskas Motormuzejā atklāta jauna izstāde, šoreiz fotogrāfijas, kurās lauku ļaudis, zirgi, darbi druvā, atpūtas brīži ar alus muciņu un arī pa kādam spēkratam, ko pirmās brīvvalsts laikā varēja sastapt tikai Latvijas laukos.
Bet Sanita braucamrīkus ar iekšdedzes dzinējiem piešķīrusi arī TREK MTB maratona dalībniekiem, kas ikdienā ir ekstrēmi riteņbraucēji. Par laimi, arī kartingiem, tāpat kā velosipēdiem, ir divi pedāļi, un sacīkstes Ātruma cilts kartinga hallē var sākties. Savā starpā cīnās TREK MTB maratona šībrīža kopvērtējuma līderi.
Pēc tam – cīņa turpinās. Slavenais un bezbailīgais frīstaila motokrosists un rallists Treviss Pastrana izaicina pasaules rallija čempionu Sebastianu Lēbu. Eiropietis dosies ciemos uz Ameriku, lai mērotos spēkiem ar aizokeāna dullākajiem braucējiem un pašu trakāko no viņiem – Pastranu. Kurš kuru?… To uzzināsiet jau nākamajā Ātruma ciltī.
Sanita izvizinājās arī ar kādu ārkārtīgi elegantu braucamrīku – baltam kruīza kuģim līdzīgo Mercedes 280SE, kas šurp atceļojis no tālā 1972. gada un apskatāms Rīgas Motormuzejā.
Bet noslēgumā slapjajam jūnijam īsti piemērotas izklaides. Ātruma cilts dara blēņas Olimpiskajā centrā, kur Sanita baseinā peldina trīs jaunus un talantīgus motokrosistus.

Pievieno komentāru