Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 20. jūnijs 2012

Pirms neielga laika Biķernieku asfaltu deldēja un šķietami nepiemērotās vietās un diennakts stundās ielās izbrauca kāds nepazīstams, jaudīgs spēkrats. Kas tas tāds? Izrādās – Karlīne Štāla ārzemēs ar Radical piedalās sacensībās visai bieži un nu to atvedusi parādīt arī dzimtenē. Pa lielās Biķernieku trases līkumiem viņa izvizināja žurnālistus, tostarp – mūsu Sanitu. Bet pēc tam kārtīgi iztraucēja zvirbuļus Esplanādes apstādījumos, Ministru Kabineta apsargus, čaklās sētnieces un maigā miegā snaudošos Rīgas centra iedzīvotājus. Īsi pēc rītausmas ar Radical formulu Karlīne un arī brašais žurnālists Ilmārs Līkums izmeta straujus lokus pa pilsētas galveno ielu – Brīvības bulvāri.
Pēc tam – EEDC. Ko tas nozīmē? Viens no ievērojamākajiem autosporta notikumiem Latvijā, jo īpaši tiem benzīngalvām, kam tīk sānslīdes. Biķernieku trasē aizvadītajā nedēļas nogalē notika Austrumeiropas Drifta čempionāta 2. posms.
Bet noslēgumā – kāds sen solīts stāsts. Kā jūs domājat – ko pasaules rallija čempionāta zvaigzne Mads Ostbergs darīja Talsu rallija otrajā dienā pēc tam, kad pirmajā dienā viņu bija pievīlusi tehnika? Klusām šņukstēja, ierāvies sava auto stūrī? Vai dusmīgiem soļiem kāpa uz lidmašīnas klāja, lai dotos atpakaļ uz Norvēģiju? Nē! Viņš kopā ar Oskaru Kaņepu-Kalniņu un mūsu operatoru devās trasē, lai prasmīgi komentētu Latvijas rallija spīdekļu sniegumu trasē un uzdotu viņiem dažu labu āķīgu jautājumu.

Pievieno komentāru