Vai tu esi dzirdējis, kas ir Ātruma cilts? Tas ir televīzijas raidījums LTV7 kanālā, kuru jau piekto gadu skatās tie, kam tīk ātrums, motoru rūkoņa, benzīns un adrenalīns. Ātruma cilts tur rūpi par visiem, kas ir dulli, ātri un kustigi. Viņus vienmēr var atpazīt pēc benzina smakas, eļļainām rokām un mirdzuma acīs, ieraugot kautko, kas spēj ātri pārvietoties. Ātrums reibina. Tie, kas baidās tajā atzīties, joprojām stāv ārpus cilts sētas un uzskatāmi par izradītajiem, bet pārējie tikmēr jau otro gadu simtu svin cilvēces izgudrojumu, kas visvairāk ir pārvērtis pasauli – iekšdedzes dzinējs!

Ātruma Cilts. 6. jūnijs 2012

Ko darīt, ja tuvojas Madonas rallijs, pie rokas ir pāris kastes saldējuma, tepat līdzās – Biķernieku trase un ciemos ieradušās trīs rallija ekipāžas? Jādara blēņas!
Pēc tam – nopietni vīri un sievas, kas parasti motoru sportu tver no trases malas un cītīgi atspoguļo radio, TV vai uz papīra, sēdušies sportiskos auto, lai paši izmēģinātu roku stūres grozīšanā un stenogrammas lasīšanā. Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijā notika žurnālistu rallijs.
Tad – kārtīgas komēdijas cienīgs atgadījums ar Sanitu un “oldskūlīgu” mopēdu, kā arī ziņas no Bauskas motormuzeja, kur atklāta seno “stiklagriezēju” izstāde.
Bet noslēgumā – Iedo’ izbraukt! Draugi viņu sauc par Kvadrātu, bet daudzi citi – hei, dīdžej! Biķernieku kartinga trasē ar sportisko KIA izbrauks DJ Kaspar Kondrat.

Pievieno komentāru